Fruitzuurbehandelingen

Het weghalen van dode huidcellen met een zuur zoals salicylzuur of glycolzuur noemen we ook wel chemisch exfoliëren. Een andere manier van exfoliëren is door met kleine korreltjes bevattende producten de dode huidcellen er als het ware “af te schuren’, ook wel scrubben genoemd. Dit noemen we mechanisch exfoliëren. Het grote nadeel van mechanisch exfoliëren is dat ook de gezonde huid snel beschadigd wordt!! Voordelen door chemisch exfoliëren met salicylzuur. Salicylzuur is vetoplosbaar en daarom erg geschikt voor de vette en onzuivere huid. Het dringt namelijk door in de poriën en lost daar opgehoopt talg op- een van de beste oplossingen tegen mee-eters en gerstekorrels. Salicylzuur heeft dezelfde chemische opbouw als de bekende pijnstiller aspirine en hierdoor beschikt het ook over een ontstekingsremmende functie. Dit betekent wel dat als je allergisch bent voor aspirine, je voorzichtig moet zijn met salicylzuur!!! Onderzoek wijst uit dat salicylzuur erg geschikt is voor de huid met acne en het zelfs kan verminderen. Als je last hebt van een gevoelige huid kun je ook eens een exfoliant op basis van salicylzuur proberen. Over het algemeen wordt salicylzuur door alle huidtypen goed verdragen en is de kans op irritatie kleiner dan bij bijvoorbeeld glycolzuur.

Voordelen door chemisch exfoliëren met glycolzuur.

Glycolzuur zorgt voor het verwijderen van dode huidcellen; het ‘exfolieert’ de huid. Hoewel de natuur hier op jonge leeftijd geen hulp bij nodig heeft, wordt het voor de huid na het 30e levensjaar een stuk lastiger die dode cellen kwijt te raken. Door het opstapelen van dode huidcellen wordt de huid dof en grauw en neemt de kans op het ontstaan van onzuiverheden en schilfers toe. Gebruik van een exfoliant is een geweldige manier om je huid weer die gladde en frisse uitstraling terug te geven. Ook kan je huid beter vocht vast houden en worden oppervlakkige pigmentvlekken minder zichtbaar. Alsof dat nog niet genoeg is, kan glycolzuur volgens onderzoek beschermend werken tegen schade door de zon (abstract). Dit betekent dat de kans op het krijgen van ouderdomsverschijnselen en huidkanker af zal nemen. Bij gebruik van hogere concentraties (> 15%) kan het ingrediënt collageen en elastinevorming stimuleren.
Je begrijpt na het lezen van het bovenstaande dat het exfolieren doormiddel van Salicylzuur of glycolzuur een prachtig middel is om je huid er weer gezond en glad uit te laten zien. Het kan je huid zelfs sterker maken voor invloeden van buiten af. Mits je het product natuurlijk goed gebruikt.

En vergeet niet iedere huid is anders en ook de omgevingsfactoren spelen mee. Dus laat je goed adviseren op dit gebied voordat je het product gebruikt.