Massages

Massage geeft heerlijke ontspanning. Maar wist je ook dat massage gezond is?
Uit diverse onderzoeken blijkt dat massage een uiterst doeltreffend middel is om zowel de psychische als lichamelijke gezondheid te verbeteren.

Waarom een massage?

1. Massage verbetert het immuunsysteem
Door regelmatige massages wordt je weerstand tegen ziektes beter. Je lichaam maakt namelijk meer witte bloedlichaampjes aan en het stresshormoon cortisol wordt verlaagd. Hierdoor word je immuunsysteem versterkt. Minder snel ziek dus!

2. Minder stress
Massage zet je gedachten even stil. Je zit minder in je hoofd, en zakt in je lijf. Bezorgdheid, slapeloosheid en depressie worden minder. Massage is een heel doeltreffend middel bij spanningsklachten en stress. Hoe komt dat? Door massage wordt de productie van stresshormonen verminderd, zodat het lichaam de kans krijgt zich te ontspannen en te herstellen van grote inspanning.

3. Je slaapt beter
Massage zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt, en dat de slaap zelf dieper is. Je wordt zo fris als een hoentje wakker! Tijdens massage wordt namelijk serotonine geproduceerd, dat ervoor zorgt dat je beter slaapt.

4. Het gelukshormoon komt vrij
Door massage komen de stoffen serotonine en endorfine vrij, die ook wel de gelukshormonen worden genoemd. Ze zorgen ervoor dat je je blij, zorgeloos en prettig voelt. Ook kun je pijn beter verdragen.

5. Je zit beter in je vel
Massage bevordert een gezonde huid: je velletje wordt elastischer doordat spanningen in het bindweefsel worden los gekneed. Ook de doorbloeding in de huid wordt beter. Hierdoor krijgt de kleur en de uitstraling van je huid een enorme boost!

6. Gespannen spieren worden soepel
Massage verzacht pijnlijke en stijve spieren. Er komt ruimte en ontspanning in de spieren, omdat blokkades en spanningen los gekneed worden. Massage houdt de spieren soepel!

7. Massage verbetert de bloedcirculatie
Massage activeert de bloedsomloop. Hierdoor krijgen de spieren, organen, botten en huid meer verse voedingsstoffen. De energiedoorstroming wordt bevorderd, waardoor het lichaam nieuwe energie krijgt! Bovendien wordt de bloeddruk genormaliseerd door massage.

8. Het verwijdert afvalstoffen
Doordat de bloedcirculatie en de lymfevaten worden geactiveerd, kunnen afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.

9. Betere ademhaling
Massage brengt je ademhaling tot rust. Mensen gaan vaak dieper ademhalen, waardoor er meer verse zuurstof naar longen en hart gaat. Na het sporten wordt een snelle ademhaling vertraagd, zodat deze normaliseert.

10. Betere concentratie
Massage kalmeert je geest, waardoor je helderder kunt nadenken. Een heel goed idee om je eerst te laten masseren voordat je een belangrijke beslissing moet nemen dus!

Welke massages zijn er?

Klassieke massage
Deze klassieke massagevorm is er voor iedereen die even lekker wil ontspannen. Maar ook als je pijnlijke spierknopen en/ of verklevingen hebt is deze massage een echte aanrader. Bij deze massage techniek wordt vooral gewerkt met de handen en knokkels.

Hotstone massage
Een echte weldaad voor je lichaam. De warmte van de stenen geeft een heerlijk ontspannende werking aan de vermoeide of pijnlijke spieren. Bij een Hotstone massage wordt er gebruik gemaakt van mooie ronde basaltstenen, dit zijn lavagestenen die de warmte lang vast houden waardoor de warmte van de steen tijdens de massage goed in het lichaam kan trekken.

Deep tissue massage
Deep tissue massage is een krachtige massagevorm die diep op de spieren inwerkt. Tijdens deze massage wordt er gebruik gemaakt van vingers, duimen, (zachte) vuisten of de onderarm en elleboog. Deze massage techniek bestaat uit langzame, krachtige en diepe bewegingen, waardoor spieren en bindweefsel op diep niveau behandeld worden.

Gewenste massage gevonden? U kunt gerust even contact opnemen voor meer informatie of om een afspraak